23.2.2010

Aurajuustogratiini


Kuvassa Aurajuustogratiinia sekä lämpimiä voileipiä, joiden täytteelle julkaisen ohjeen lähipäivinä  :) (Eli tulisen jauhelihapiirakan täytemössöä.)

Piti laittaa tähän otsikoksi "Helppo Aurajuustogratiini", mutta milloin mikään näistä tämän blogin ohjeista olisi ollut jotain muuta kuin helppo? 

Hyvää tulee, kunhan paistaa tarpeeksi kauan. Ystäväni kanssa tulimme siihen tulokseen, että nämä gratiinit ovat parhaita silloin, kun näitä on kypsennetty niin kauan, että kaalin maku häviää ja gratiinissa maistuu enää vain parsa ja kukka xD

Kerman määrä sen mukaan, kuinka kosteaa gratiinista haluaa. Omasta mielestäni 2 desiä on liian vähän jo kypsymisenkin kannalta, mutta toisaalta mun käsitykseni aina eroavat niistä suosituksista. Tykkään, kun gratiini on kosteaa ja pehmeää. Tämä oma gratiini oli taas oikein Aurajuustoinen Aurajuustogratiini, kun heitin sekaan kokonaisen Aura -palan. Puolikaskin riittää oikein hyvin tähän määrään gratiinia!

200 g parsakaalia
250 g kukkakaalia
½ Aurajuusto
2-4 dl ruokakermaa
mustapippuria
juustoraastetta


Kaada kukkakaalit ja parsakaalit uunivuokaan. Murenna Aurajuusto kaalien sekaan ja ripottele päälle hieman mustapippurirouhetta.


Kaada kerma muiden ainesten päälle.


Halutessasi sekoita ainekset keskenään. (Itse sekoittelen gratiinia pari kertaa paiston aikanakin.)


Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää gratiinin pinnalle juustoraaste.


Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä, kunnes juusto on ottanut hieman väriä.


----

Ostoslista:

Apetit parsakaalia - 1,39 €
Apetit kukkakaalia - 0,95 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 1,99 €
Valio ruokakerma - 0,85 € x 2
Oltermanni kermajuusto - 7,65 € / kg

Yhteishinta: 4,20 €

(Kahdella kermalla ja kokonaisella Auralla 6 € .)

3 kommenttia: