27.2.2010

Makkaravuoka

















No, nyt on kyllä niin perusruoka kuin voi vaan olla! :D Eipä siinä, hyvin saa vatsansa täyteen tälläkin.

Meillä ei yleensä makkaraa juurikaan syödä, mutta saatiin sitä nyt muutama paketti muualta niin pakkohan siitä on jotain tehdä. Tämä ruoka syntyi ihan siitä, että oli nälkä. Itse mieluusti olisin syönyt perunavuoan ihan sellaisenaan, mutta Kotihuora kyllä tykkäsi makkarasta tuossa päällä. Jossakin vaiheessa siis todennäköisesti tulossa makkarareseptejä lisää, kunhan löydän vähän jotain tästä perinteisestä poikkeavaa :)

½ makkaralenkki
1 pss (500 g) peruna-sipulisekoitusta
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl juustoraastetta


Kuori makkara. Leikkaa makkara pitkittäissuunnassa puoliksi ja leikkaa vielä puolikkaat halki. Pilko pieniksi kuutioiksi.


Voitele/öljyä uunivuoka ja kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan.


Sekoita suola ja pippuri kerman joukkoon.


Kaada kerma perunasekoituksen päälle.



Levitä makkarat vuoan pinnalle.


Ripottele pinnalle juustoraaste.


Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. (Tai sipuli-perunasekoituspussin ohjeen mukaan.)



----

Ostoslista:

HK sininen lenkkimakkara - 2,25 €
Pirkka peruna-sipulisekoitus - 0,75 €
Valio ruokakermaa - 0,85 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Oltermanni kermajuusto - 7,65 € / kg

Lisukkeina (ei laskettu hintaan mukaan!):
Valio raejuusto 200 g - 1,38 €
tuorekurkku 0,490 kg - 1,71 €
Atria punajuurisalaatti 400 g - 1,14 €

Yhteishinta: 3,70 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti