12.3.2010

Katkarapu-kasviscouscous Aura -kastikkeella


















Ensimmäinen couscous-kokeiluni ikinä! Joskus aikoinaan Kotihuora oli jossain couscousia syönyt ja osti sitä sitten innoissaan meillekin monta pakettia. Ja arvatahan saattaa, että pari kertaa sitä jonkin lisukkeena syötiin, kunnes Kotihuoran innostus hiipui ja couscousit jäi kaapin perälle. Nyt mua itseäni alkoi viimeinkin ärsyttää nuo tuolla kaapissa pyörimässä ja, koska niistä on jo päiväyskin mennyt (niin kauan ne ovat meillä pyörineet!) vuoden vaihteessa, katsoin aiheelliseksi tehdä niistä "jotain". Useampaa reseptiä yhdistämällä syntyi tällainen. Ihan oikeaoppinen mun valmistusmenetelmäni ei kai ollut, mutta hyvää tuli :)

Itse käytän melko vähän mausteita perusruoassa, joten tähänkin voi lisätä mausteita oman makunsa mukaan, mikäli pelkkä valkosipuli ei itselle riitä. Vaihtelua tähän saa myös käyttämällä valmiiksi maustettuja katkarapuja tai tekemällä kastikkeen Aurajuustosta, kuten itse tein. Hyvää tämä on ihan tällaisenaankin. Samoin Aurajuustokastiketta voisin syödä ihan sellaisenaan jonkin muunkin ruoan kanssa <3  

Enemmän meillä tästä melkein tuli kasviscouscous, sillä kissamme Töppönen tuli onnelliseksi katkaravuista ja itsehän tietenkin hellyin kerta toisensa jälkeen suurten nappisilmien voiman alla :D Enemmänkin tuo varmasti olisi syönyt, mutta sain sentään edes jotakin ruokaankin asti! Vaikka hyvää tämä oli näin kasvispainotteisenakin :) Noh, meidän toinen kissa söi onnellisena lattialle pudonnutta maissia, joten mieltymyksensä jokaisella. Ilmeisesti tätä voi suositella, kun oli meidän koko perheen makuun :D

Mä en vaan tiedä, kenelle mä taas kuvittelen kokkaavani, kun nytkin ruokaa tuli tehtyä iso kattilallinen. Ja syöjiä tosiaan on kaksi. Noh, santsikierros illalla eikä tästä lopulta jäänyt mitään jäljelle :D 

2,5 dl couscousia
4 dl vettä
1 pss (350 g) pakastekatkarapuja
1 paprika
200 g pakastemaissia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
(suolaa/ruokaöljyä)
voita

(2 dl ruokakermaa)
(½ Aurajuusto)


Pilko paprika pieniksi kuutioksi. Halkaise kirsikkatomaatit.


Sulata katkaravut lämpimän veden alla ja pakastemaissit mikrossa.


Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne 1 tl suolaa ja 1 rkl ruokaöljyä. Kun vesi kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja lisää veteen couscous turpoamaan. Sekoita couscousin sekaan paprikakuutiot ja lämmin maissi.



Kun couscous on turvonnut noin 2 minuuttia, sekoita sekaan nokare voita. Kun voi on sulanut ja sekoittunut couscousiin, lisää loput ainekset kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä vielä noin 3 minuuttia puuhaarukalla sekoitellen.



Tarjoa joko sellaisenaan tai sinihomejuustokastikkeen kanssa. Kastike syntyy lämmittämällä 2 dl ruokakermaa ja sulattamalla siihen noin puoli pakettia Aurajuustoa.

----

Ostoslista:

- Ostoslistan couscous on eri kuin kuvassa, koska omat couscousimme on ostettu joskus pari vuotta sitten eikä juuri tuota samaa löytynyt ainakaan meidän lähikaupoista enää ollenkaan. Alla kuitenkin toisen löytämämme hinta.

Rainbow couscous -1,34 € / 500 g
Pirkka pienet katkaravut - 3,62 €
paprika - 1,51 € (iso, josta käytin puolet)
Pirkka maissi - 0,52 €
Pirkka kirsikkatomaatti - 1,89 €
valkosipuli - 0,99 € / 100 g

Valio ruokakerma - 0,85 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 1,99 €

Yhteishinta: 7,40 €

+ Sinihomejuustokastike: 1,80  €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti