2.4.2010

Mignon-juustokakku


















Meillä ei juurikaan pääsiäistä vietetä, mutta Kotihuoran synttäreiden kunniaksi tuossa pyöräytin Mignoneista juustokakun. Mignoneista tulee hyvää suklaakakkua, mutta itse olen menettänyt sydämeni juustokakuille, joten päätin rohkaistua kokeilemaan välillä tällaistakin.

Tämä kakku on tehty ihan Amerikkalaisen suklaajuustokakun ohjeella, vaihdoin vaan suklaat Mignoneihin ja sokerin vähensin 0,5 desiin. No jaa. Ihan hyvää tästä tuli, mutta saa nyt lähinnä kokeiluna säilyä. Eli en suosittele. Tavallinen suklaajuustokakku on mun makuuni parempaa, joten sinänsä en pidä tätä hintansa arvoisena. Mutta ei nyt liikaa haukkuakaan saa  :D  Itse lähinnä olisin ehkä lisännyt kakkuun vielä sen viidennen Mignonin, kun omaan makuun tuorejuusto maistui aika voimakkaasti läpi, vaikka Kotihuora ei samaa huomannutkaan. Luulen, että hyvän lopputuloksen voisi saada käyttämällä osittain tavallista maitosuklaata ja sen lisäksi lisäämällä muutaman Mignonin tai pähkinäsuklaalevitettä :)

Pohja
1 pötkö Domino -keksejä
50 g leivontamargariinia

Täyte
4 liivatelehteä
4 Mignon -suklaamunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa


Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan kanssa.



Kaada seos irtopohjavuokaan (24 cm tai pienempi), jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Levitä tasaiseksi. Laita vuoka jääkaappiin.


Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.


 Laita liivatelehdet kylmään veteen.


Kuori Mignon -munat ja pilko niitä vähän.



Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.


Sekoita sula suklaa tuorejuuston (ja sokerin/vaniljasokerin) kanssa.




Kuumenna tilkka (~ 3 rkl) vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet.


Lisää liivateneste suklaatuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen.


Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma ja sekoita seos tasaiseksi.


Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi.


Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä muutamia tunteja.



----

Ostoslista:

Pirkka Daniela täytekeksi - 1,96 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,71 € / 500 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Fazer Mignon  - 1,75 € x 4
Philadelphia tuorejuusto - 2,06 €
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Pirkka kuohukerma - 0,94 €

Yhteishinta: 11,70 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti