20.5.2010

Dippikastikkeita, osa 3



Kuvassa pekonidippiä ja RuisSipsejä.

Jälleen vähän dippikokeiluja. Nämä ovat melko tuhteja dippejä molemmat ja omaan makuun nämä menevät paremmin kasvistikkujen dippeinä kuin lämpimille perunoille. Tosin pekonidipin voisin hyvin kuvitella vaikkapa uuni-/grilliperunoiden tahnaksi. Itse syötiin näiden kanssa kurkku-, porkkana- ja paprikatikkuja sekä testattiin viimeinkin Linkosuon RuisSipsejä. Eihän ne sipseistä mene, lähinnä muistuttavat ohutta hapankorppua :D Mutta mulla pekonidippi katosi kyllä melko nopeasti RuisSipsien kanssa!




Dippi 8, vuohenjuustodippi

Tämä maistui mun suussa lähinnä omituiselle. Hyh.

100 g vuohenjuustoa
2 dl ranskankermaa
0,5-1 dl kermaa
1/4 tl suolaa
0,5 mustapippuria



Kuori juusto ja hienonna se haarukalla.





Sekoita kaikki ainekset keskenään. Notkista tarvittaessa kermalla.






Dippi 9, pekonidippi

Tämä oli jämäkästä koostumuksestaan huolimatta todella hyvää eikä välttämättä olisi tarvinnut edes tuota piparjuuritahnaa. Sen tilalle voi heittää dipin sekaan vaikka vähän chiliä tai tabascoa, jos haluaa potkua dippiin. Itse voisin jättää nuo kokonaan pois.

Tätä tehdään varmasti toistekin! Hintaahan tälle tulee dipiksi, mutta toistaalta tällä ohjeella tätä myös tulee ihan reilunkokoinen annos :)

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
100 g Aura -sinihomejuustoa
1-2 tl piparjuuritahnaa
1/3 punasipulia
1 pkt pekonia
0,5-1 dl kermaa



Aloita paistamalla pekoni rapeaksi ohjeen mukaan. Nosta sivuun jäähtymään.





Hienonna sipuli veitsellä mahdollisimman pieneksi.



Notkista sinihomejuusto haarukalla tai varovasti mikrossa.





Sekoita sinihomejuusto, tuorejuusto, ranskankerma ja piparjuuritahna keskenään.



Pilko rapsakat pekonit veitsellä pieneksi silpuksi.



Sekoita hienonnettu sipuli ja pekonisilppu muihin aineksiin ja laita dippi hetkeksi kylmään. Ohenna tarvittaessa kermalla.





Ainesten sekoittamisen ja hienontamisen voi tehdä myös tehosekoittimella tai vastaavalla laitteella, mutta etenkään pekonia ei ole tarkoitus jauhaa aivan hienoksi. Itse tykkään, että sipuli ja pekoni ovat dipissä kunnon sattumina eikä dipistä ole tarvetta tehdä tasaista mössöä.

Etualalla pekonidippi ja vuohenjuustodippi. Takana grillimaustettu dippi ja valkosipulidippi, joihin löytyy ohjeet täältä.



----

Ostoslista:

Président Sainte Maure vuohenmaitojuusto - 3,59 € / 200 g
Valio créme fraîche - 1,20 €
Valio ruokakerma - 0,85 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 4 €

Philadelphia Original - 2,06 €
Valio créme fraîche - 1,20 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 €
Felix piparjuuri maustetahna - 1,29 €
punasipuli - 0,36 €
HK Amerikan pekoni - 1,65 €
Valio ruokakerma - 0,85 €

Yhteishinta: 7,60 €

Linkosuo RuisSipsi - 2,29 € / pss (150 g)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti