17.8.2010

Mango-juustokakku



Tuossa jo kuukausi sitten tämmöisen leipaisin, kun pelailtiin kavereiden kanssa taas lautapelejä meillä ja halusin tarjota jonkin aivan perusyksinkertaisen juustokakun. Alkuperäinen resepti Myllyn Parhaan Mango-Juustokakku. Itse poikkesin ohjeesta sen verran, että paistettavan murotaikinapohjan sijaan tein pohjan Digestiveista ja käyttämääni pieneen irtopohjavuokaan tein lopulta hieman ohuemman kiilteen.

Kakku on alkuperäisen ohjeen mukaan 10-15:lle, mutta mä en kyllä taaskaan saisi tästä niin montaa palaa ;D 10:lle ehkä. Kuvissa käytetty vuoka halkaisijaltaan 22 cm.

Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
0,5 dl mangotölkin lientä
1 tlk (n. 250 g / 400 g) säilykemangoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua (tai sitrus-, manteli- tms. likööriä)
4 dl kuohukermaa

Kiille:
3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4 liivatelehteä

Hyydyttäminen jääkaapissa useita tunteja tai seuraavaan päivään.



(^ Liivatteet unohtui kuvasta.)

Ota mangotölkin liemi talteen.



Soseuta mangot.





Sulata n. 75 g margariinia. Murskaa 200 grammaa keksejä. Sekoita tasaisesti keskenään.



Painele keksiseos (leivinpaperilla peitetyn) irtopohjavuoan pohjalle.



Laita liivatelehdet (6 kpl) kylmään veteen.



Vatkaa 4 dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi.



Puserra sitruunasta mehu. Sekoita keskenään 300 g tuorejuustoa, soseutettu säilykemango, 0,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 0,5 dl sitruunamehua.





Kuumenna 0,5 dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrossa. (Tein taas liedellä kattilassa.) Puserra ylimääräinen vesi liivatteista ja sulata liivatteet mangoliemeen.



Sekoita liivateneste tuorejuustoseokseen.



Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi.



Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa.



Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.

Liota liivatelehdet (4 kpl) kylmässä vedessä.



Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mangososeen (n. 0,5 dl) kanssa kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa tai kattilassa liedellä.



Lisää loppu (2,5 dl) sose joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



Kaada jäähtynyt seos juustotäytteen päälle ja heiluttele vuokaa varovasti, jotta kiille levittyy tasaisesti.



Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.



-----

Ostoslista:

LU Digestive - 1,58 € / 400 g
Raisio Sunnuntai laktoositon leivontamargariini - 1,39 € / 500 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Rainbow mangoviipale - 0,99 €
Valio Viola laktoositon maustamaton tuorejuusto - 3,15 € x 2
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
sitruuna - 0,74 €
Valio laktoositon vispikerma - 1,87 € x 2
Piltti mangosose - 0,33 € x 2


Yhteishinta: 14,80 €

(Laktoositon tuorejuusto on törkeän kallista :P )

17 kommenttia:

  1. Piti heti käydä tsekkaamassa mangojuustokakun resepti, kun olen itse yrittänyt kehittää täydellistä mangojuustokakkua. Hyvältä vaikuttaa, tosin aika paljon liivatetta tuohon tulee - itse kokeilisin varmaan vähemmällä liivatteella. But that's just me. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, on kyllä tosi paljon liivatetta. Etenkin kiilteestä tuli tosi jämäkkä. Mutta toisaalta tuohon pikkuvuokaan kakusta tuli niin korkea, että sai ollakin paljon liivatetta, että pysyi helposti leikattavana :)

    Ei tää ehkä mua juurikaan vakuuttanut, mutta kyllähän tää oli just semmoinen perusperusjuustokakku kuin mitä tähän tilanteeseen kaipasinkin :) Tykkään itse enemmän tuosta aiemmasta "Juustokakku mangokiilteellä" -versiosta, kun ei tääkään mitenkään yltiömangoinen kuitenkaan ollut.

    VastaaPoista
  3. Mä oon tehnyt kerran tätä samaa, tosin tein sen sillä paistettavalla pohjalla, enkä tykännyt siitä oikein =/ Eli varmasti tuo digestive-pohja on paljon parempaa! :b Mango on kyllä niiiin hyvää, pitäiskin tehdä taas joskus uudestaan tätä tai jotain muuta versiota ^^

    Miten sä muuten saitkin leikattua noin täydellisen kakunpalan... Mun leikkaamiset ei ikinä onnistu ja onnistun söheltään siitä palasesta sellasen keon, joka ei enää kakkua muistutakaan xP Kaikissa juhlissakin on aina hirveet paineet jostain pirun kakun leikkaamisesta, tsiisus :D

    VastaaPoista
  4. Joo, mä totesin sen pohjan paistamisen olevan turhaa kikkailua ja tein peruskeksipohjan. Mä en muutenkaan tykkää paistettavista pohjista hyydytettävissä kakuissa. Jotenkin se keksipohja tuo ihan oman fiiliksensä juustokakkuun, jota ilman se ei ole ollenkaan sama asia :)

    Eikä mulla ole aavistustakaan, mitä mä tuolle kakkupalalle olen tehnyt! xD Tässä tosiaan oli melko paljon liivatetta, jolloin kakku pysyi hyvin koossa ihan veitsellä leikaten, mutta ihan siistejä paloja mä juustokakuista yleensä muutenkin saan. Mä tosiaan käytän leikkaamiseen aina mieluummin veistä kuin kakkulapiota ja pyyhin veitsen aina välissä, ettei keksimurut leviä kakun pintaan. Niin ja riittävän isoja paloja! :D

    VastaaPoista
  5. Ai vitsit, näyttää kyl tosi hyvältä! Mä teen aina vaan yhtä ja samaa minttusuklaajuustokakkua, joten ois varmaan joskus syytä kokeilla jotain muutakin... Pistetään tämä korvan taakse :P

    VastaaPoista
  6. Tää ei tosiaan mitenkään mun suosikikseni päässyt, vaikka tosi hyvää olikin. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla muitakin! :) Ties mitä herkkukakkuja vielä löytyykään!

    VastaaPoista
  7. Miks tossa ohjeessa on että pohjaan tulee voita?

    VastaaPoista
  8. Pohjaan tulee sulatettua voita, koska se jääkaapissa jähmettyy ja pitää keksimurupohjan kasassa :)

    VastaaPoista
  9. Hei!
    Ilmoittelen näin kun satuin näkemään, ei sitten mitään jos itse olet sen lisännyt, mutta sun reseptis ja kuva tästä kakusta löytyy tuolta:
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/311571/Mango-juustokakku/

    -riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vihjeestä! :) En todellakaan ollut tuota aiemmin huomannut. Resepti ei ole sama, mutta kuva tosiaan on kopioitu ilman lupaani suoraan tästä.

      Poista
  10. todella selkeä blogi ! en oo koskaan tehnyt juustokakkua, mutta tänään kokeilin ensimmäistä kertaa kun on oikee kuvat ja kaikki että osaan varmasti tehä1 kiitoksia tästä ! nyt vaa odotelaa jännän äärellä et minkä makuista mango-juustokakkuu tulee ! laitoin tuon maustamattoman tuorejuuston sijaan tota uutta violan mangon-makuista tuorejuustoa, namskista nams ! kiitän vielä! erinomainen blogi jota seuraan innolla jatkossakin! kaipaisin myäs täytekakkuohjeita, ne tuppaa kans vähä epäonnistumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteestasi! Toivottavasti kakkusi onnistui :) Itse en olekaan vielä ehtinyt mangotuorejuustoa testaamaan! Ja nuo täytekakut on mulle vähän sellainen ikuisuusprojekti, että ne aina jää, kun juustokakut ovat niin paljon helpompia tehdä :D

      Poista
  11. Pystyykö noita mangoja soseuttamaan mitenkään muuten kun ihan tollasella koneella tai sauvasekottimella? Tai voiko noiden tilalla käyttää jotain valmista mangososetta, esim just mangopilttiä? :) kiitos paljon jo etukäteen jos vastaat!! :) ainiin ja kauan kakun hyydyttäminen tossa välissä kesti? Siis ennenkuin laittaa ton päällisen :)

    VastaaPoista
  12. loistava resepti!! tuli kyllä super hyvää juustokakkua :)

    VastaaPoista
  13. korvasin tuon tuorejuuston mangotuorejuustolla ja heitin sekaan vähän valkosuklaarouhetta. Hyvä ja selkeä ohje ja hyvää tuli :)

    VastaaPoista
  14. Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilen liivatteillä leikkiä kun kerrankin oli niiin selkeä ohje etten edes minä voi ymmärtää mitään väärin! Hyvää tuli, kiitos ohjeesta ja selkeästä tekstityksestä! ;)

    VastaaPoista