30.9.2010

Tortillat



Usein nimeän tortillat lempiruoakseni, joten pakko ne kai on blogiinkin kuvata :D Eihän näissä kauheasti mitään varsinaista "kokkaamista" ole, mutta eipä hyvässä ruoassa aina tarvitse ollakaan. Aina silloin, kun tänne ei päivity mitään uutta niin meillä todennäköisesti syödään joko juustomakaronivuokaa tai tortilloja, rahatilanteesta riippuen :D Niin tai sitten jotain pikamättöä, mutta ei kerrota sitä kenellekään. *hyshys* Tortilloita on niin monenlaisia kuin tekijöitäänkin, mutta tässä ne versiot, joita meillä tavallisesti syödään :)

Meillä yleensä syödään tortilloja aina useampana päivänä peräkkäin, joten tehdään kunnon setti kerralla. Ainesten määräthän riippuu jokaisen omista mieltymyksistä, mutta alla olevat määrät riittää meillä 8 jauhelihatortillaan ja 6-8 kanatortillaan. (Joku muu saattaa saada näistä enemmänkin.)

800 g jauhelihaa
1,5 pss (n. 45 g) taco-maustetta
650 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 kg paprikaa
0,5 (n. 150 g) kurkku
4 sipulia
(1 jäävuorisalaatti)
200 g salaattijuustokuutioita
250 g juustoraastetta
2 prk ranskankermaa
2 prk (n. 600 g) salsakastiketta (hot/medium)
2 pkt tortillapohjia




Kanatortillat




Kypsennä broilerin fileesuikaleet pannulla.



Suikaloi paprikaa.



Kuutioi kurkku.



Viipaloi sipulia.



Sekoita ranskankermasta ja salsakastikkeesta (2 prk ranskankermaa + 0,5 prk Rainbown Tex Mexican kastiketta tai 1 prk Santa Marian Taco-kastiketta) kanatortilloille kastike.





Valuta salaattijuustoista neste pois.

Kasaa haluamiasi täytteitä lämmitetyn tortillapohjan toiseen reunaan.





Kääri tortilla tiiviiksi rullaksi.






Jauhelihatortillat




Ruskista jauheliha ja lisää siihen mausteseos pussin ohjeen mukaan.



Pilko kasvikset, raasta juusto.

Kokoa tortillat.



Kääri tiukaksi rullaksi.





----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,40 € / 790 g
Old El Paso Taco Mix - 1,10 € x2
Kariniemen kananpojan hunajamarinoitu fileesuikale - 5,99 € / 650 g
punainen paprika - 3,24 € / 0,956 kg
kurkku - 0,95 € / 0,329 kg
sipulipussi - 1,39 €
(jäävuorisalaatti - 1,14 € / 0,409 kg)
Apetina Classic salaattijuustokuutiot - 2,19 €
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg
Valio créme fraîche - 1,20 € x2
Rainbor TexMexican Chunky Salsa Medium - 1,63 € / 300 g x2
Santa Maria soft vehnätortilla - 1,68 € / 8 kpl x2


Yhteishinta:

Kanatortillat - 16,30 € / 6-8 kpl
Jauhelihatortillat - 11,80 € / 8 kpl

7 kommenttia:

  1. Aurajuusto toimii tuolla välissä myös. 8-)

    Me ollaan kastikkeena käytetty karmaviiliä, joihin ollaan sotkettu joku dippijauhe ja lisäksi vielä tuota salsaa, mutta joskus voisi koettaa tuolla ranskankermalla. :)

    VastaaPoista
  2. ^ Siis kermaviiliä... Ei karmaviiliä. :P

    VastaaPoista
  3. Ja muutenkin aivan järkyttävän hoono soomi tuossa mun viestissä! Menen nurkkaan häpeämään.

    VastaaPoista
  4. Haha, älä mee :D Tulit kuitenkin ymmärretyksi.

    Aurajuusto tosiaan sopii vähän kaikkeen, mutta me syödään sitä niin paljon, että kiva pitää edes joku ruoka Aurattomana :D Ja ranskankerma tosiaan on vähän jämäkämpää siellä välissä kuin kermaviili niin se ei tursuile niin paljon.

    VastaaPoista
  5. ^ Paitsi, että kun noita mun kuviani kattoo niin hyvin me ollaan saatu se ranskankermakin tursuamaan xD Mutta se johtuu ihan siitä, että mätettiin toi koko kulhollinen kuuteen tortillaan :P

    VastaaPoista
  6. Mullekin tulee aina nälkä pelkästä ajatuksesta tortilloista! :D Just niitä ruokia, joita tulee mätettyä, vaikka ei olis nälkäkään :P

    VastaaPoista