11.12.2010

Kinkku-juustosalaatti



Resepti Eija Piikkilän Kiireisen kokkaajan keittokirjasta. Tein alkuperäisestä vain puolikkaan ja se riitti hyvin kahdelle. Tässä salaatissa tuo Aura-kastike on melko oleellinen, joka viimeistelee kokonaisuuden, mutta hyvin uskoisin tämän maittavan jonkin muunkin kastikkeen kanssa.

0,5 kerää (n. 150-200 g) jäävuorisalaattia
100 g juustoa
100 g keittokinkkua/leikkelettä/tms.
10 cm pala kurkkua
1 tomaatti
(persiljasilppua)

Kastike:
0,5 tlk kermaviiliä
25-50 g Aurajuustoa





Leikkaa salaatti aivan hienoiksi suikaleiksi.



Leikkaa juusto höylällä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen ohuiksi suikaleiksi.





Suikaloi kinkku.



Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi.



Lado ainekset käsittelyjärjestyksessä annoslautasille. (Kuvassa koko kahden hengen salaatti kasattu yhdelle 21cm-lautaselle.)



Leikkaa tomaatti lohkoiksi ja koristele salaatti niillä (ja persiljasilpulla).



Hienonna sinihomejuusto hienoksi ja sekoita kermaviiliin.





Tarjoa kastike erikseen.



----

Ostoslista:

jäävuorisalaatti - 1,18 € / 0,474 g (2,49€/kg)
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg
Atria pippurikinkku - 3,30 € / 200 g
kurkku - 1,48 € / 0,391 g (3,79€/kg)
tomaatti - 0,28 €/kpl (2,45€/kg)

Valio kermaviili - 0,70 €
Valio Aura-sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g


Yhteishinta: 4,40 € (3,50 € + kastike 0,90 €)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti