30.6.2010

Mansikka-halloumisalaatti



Maistoinpa elämäni ensimmäistä kertaa viimein halloumiakin! :D Ja olihan se hyvää, pakko se on myöntää. Suolaista, kumimaista ja helkatin hämmentävää, mutta hyvää :D Kiitos siis teille kaikille suositelleille sekä erityisesti henkilölle, jolta tämän salaattiohjeen sain! <3 Halloumi varmasti tekee vielä paluun tässä blogissa.

Meillä taas kävi Kotihuora kaupassa eikä ainesten kanssa ole ihan just niin tarkkaa, mutta oikein hyvää tuli näinkin. Alla alkuperäinen resepti.

250 g (vajaa 0,5 litraa) mansikoita
2 pientä kesäpunasipulia / kevätsipulia
1 kurkku
1 litra sekasalaattia
1 pkt (200 g) halloumia
(1 dl mustia, kivettömiä oliiveja)

Kastike:
1 tl vahvaa sinappia
1 tl sokeria
1 rkl appelsiinimehua
3 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria



Leikkaa halloumi n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen likoamaan.





Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita hetkeksi sivuun.





Perkaa mansikat, puolita tai viipaloi.



Huuhtaise ja kuivaa salaatti.



Kuutioi kurkku ja pilko sipuli. Asettele kasvikset tarjoiluvadille, valuta päälle kastike.







Grillaa tai paista pannulla pienessä öljytilkassa valutettu halloumi, kunnes palat saavat hieman väriä.





Nosta halloumipalat (ja oliivit) salaattipedille.



----

Ostoslista:

suomalainen mansikka - 7,50 € / litra
punasipulipussi - 0,85 € / 500 g
kurkku - 0,79 €
jääsalaatti - 1,09 €
keräsalaatti - 0,99 €
Filos halloumi-juusto - 3,15 €

Turun sinappi, mieto - 1,77 € / 275 g
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
appelsiini - 0,35 €
sitruuna - 0,43 €
Keiju auringonkukkaöljy - 2,10 € / 500 ml
oregano - 1,15 / 6 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 8,90 €

Jogurttimarinoidut kanavartaat



Kanavartaat on jotain aivan liian hyvää. Tässä päivänä eräänä tuli sitten ajatus, että osaisinkohan tehdä itse? No, en kyllä vielä, mutta ehkä joskus. Tämmöinen resepti löytyi tuosta aiemmin ostamastani Ruokasuosikit Kanaruoat -kirjasta :)

Jogurttimarinadi oli ehkä aavistuksen vaisu. Jonkin tulisemman grilliruoan vastapainoksi voisin nämä hyvin kuvitella, mutta ihan tällaisenaan jäivät kyllä melko mitäänsanomattomiksi.

Lisäksi juhannuksen grillaussäät olivat niin surulliset, että ei viitsitty grilliä edes kaivaa esiin. Muutenkin toiveena olis pystyä tekemään kanavartaat yksinkertaisesti uunissa, koska meillä (eikä kaikilla muillakaan) ei mitään grillivastuksia uunissa ole eikä sitä säälittävää sähkögrilliäkään viitsi parin vartaan takia esiin kaivaa. Eihän näistä millään tule sellaisia kuin grillissä, mutta välillä kiva kuitenkin syödä kanaa vähän erilaisessa muodossa :) Ja ne, joilla on grillivastukset, grillit, parilapannut ja muut niin tekee sitten itse niillä! :D

4 isoa luutonta kananrintaa nahka poistettuna (itsellä vaan n. 500 g)
3 dl kreikkalaista jogurttia (muukin maustamaton käynee)
2 valkosipulinkynttä
0,5 sitruunan mehu (maun mukaan - vähän riittää, paljonkaan ei haittaa)
reilu 1 rkl tuoretta yrttisilppua (esim. oregano, tilli, rakuuna tai persilja)
suolaa
mustapippuria



Silppua yrtit, murskaa valkosipuli ja purista sitruunasta mehu.







Sekoita kastikkeen ainekset (kaikki muu paitsi kana) keskenään.



Leikkaa kanafileet n. 4 cm:n muotoisiksi neliöpaloiksi.



Sekoita kanapalat jogurttikastikkeeseen ja marinoi kanaa kannen alla jääkaapissa noin 1 tunti.





Jos käytät puisia vartaita, liota niitä kylmässä vedessä 0,5-1 tuntia.





Pujota kanapalat 6-8 metallivartaaseen, puiseen vartaaseen tai rosmariinin oksaan.



Kypsennä kanavartaat. Paista 200-250 -asteissa uunissa, kunnes kanat ovat kypsiä. (Itse paistoin 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia ja tuli vähän turhan kuivia kyllä :P ) Kuumalla parilalla noin 15 minuuttia, suunnilleen saman verran varmaankin myös grillissä. Parilalla tai grillissä kypsennettäessä kääntele vartaita ja voitele marinadilla välillä, kunnes vartaat on hieman ruskistuneet ja kanapalat kypsiä. Uunissa näillä lämmöillä vartaat jää suht kalpeiksi.



Halutessasi kaada loput marinadit kattilaan ja kuumenna varovasti, mutta älä keitä. Tarjoa vartaiden ohessa kastikkeena. (Itse en tätä vaihetta tehnyt vaan vippasin marinadit viemäristä alas ja söin vartaat salaatin kanssa.)

Tarjoa riisin ja/tai salaatin kera.



Kuvassa mansikka-halloumisalaatti <3

----

Ostoslista:

Kariniemen kananpojan rintafilee, maustamaton - 7,07 € / 0,526 kg
Lindahl's kreikkalainen jogurtti - 3,44 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
sitruuna - 0,48 €
ruukkupersilja - 0,95 €
mustapippurirouhe - 2,95 € / 100 g

Yhteishinta: 9,30 € / 6 kpl

(Saana Sasliktikut 30cm - 0,65 € / 100 kpl)

29.6.2010

Turkinpippurisuklaa



Itse en juurikaan levysuklaata sellaisenaan syö niin sitä tuppaa meillä aina kaappeihin kertymään. Ostan sitä leivontaa varten ja paljon saadaan tuomisinakin. Löysin sitten suklaalle kaveriksi kaapista myös avatun (vanhanmallisen) pussin turkinpippurirouhetta, joka tosin hieman vaati uudelleen murskausta. Koitan nyt hankkiutua suklaista eroon, jotta pääsen osallistumaan Fazerin keräilykampanjaan :D Lähettämällä viiden levyn koodit (31.7. mennessä) saa levyn syksyn uutuussuklaata. Mulla olis ne vaadittavat 5 levyä kaapissa kyllä, mutta en viitsis pelkkiä kääreitäkään niistä leikellä.

Itse tein suklaasta "konvehteja" jääpalamuotilla :D Jos ei konvehtivuokia omista eikä halua ostaakaan niin onnistuu näinkin. Tää mun käyttämäni Ikean jääpalalokerikko maksoi huiman euron (vaikka niissä lukeekin, että tarkoitettu vain vedellä täytettäväksi). Jos taas ei omista sopivia (silikonia, kumia) jääpalamuottejakaan niin voihan tämän tietysti hulauttaa laakeammallekin (esim. pieneen pakasterasiaan) alustalle hyytymään levysuklaaksi. Pääasia, että hyvää tulee :D

Tein näitä jo useammankin kerran. Ensimmäisellä kerralla suklaa muuttui uudelleen huoneenlämpöön joutuessaan aivan löysäksi taas. Jostain syystä toisella ja kolmannella kerralla näin ei enää käynyt vaan suklaa kesti huoneenlämmössä säilytystä ihan suht hyvin. En käsitä. Mutta jos haluaa välttää suklaan itsestään sulamisen tai tahmaamisen muuten niin silloin suklaa kannattaa temperoida :) Itse pidän sitä edelleen turhana hifistelynä omassa käytössä, etenkin kun tää suklaan valaminen sujuu taas näinkin. Meillä ainakaan noi 16 suklaata ei kahdella ihmisellä säilytettäväksi asti säästynyt edes :P

200 g suklaata
75 g turkinpippurirouhetta



Sulata suklaa varovasti mikrossa. (Mikronkestävässä astiassa välillä sekoittaen, max. 10 sekuntia kerrallaan lämmittäen.)



Sekoita sulaan suklaaseen rouhittu turkinpippuri.



Jaa turkinpippurisuklaa konvehtivuokiin.



Nosta jääkaappiin kovettumaan.

----

Ostoslista:

Fazer maitosuklaa - 1,89 €
Fazer Turkisk Peber Crush - 2,20 € / 150 g

Yhteishinta: 3 € / 16 kpl

Pippurinen pastakastike



Kovin kummoista ruokaa tää ei ole ja etenkään toi broilerin jauheliha ei mun makuun taas mene yhtään, mutta kyllä tätä nälkäänsä syö :) Ei taas kauheasti ole jaksanut panostaa tuohon ruokapuoleen niin ei oikein ole kesäkuussa ollut mitään julkaistavaa. Epätoivoinen yritys siis tarjota edes jotakin herkkujen vastapainoksi :D

300 g broilerin jauhelihaa tai fileesuikaleita
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 paprika (ei pakollinen)
200 g pippurituorejuustoa tai Créme Bonjour Cuisine pippurisekoitus



Pilko pekonit, sipuli ja paprika.







Kypsennä pekoni pannulla sipulin kanssa.



Lisää broilerin jauheliha/suikaleet ja paprika. Paista, kunnes broileri on kypsää.



Lisää tuorejuusto/Créme Bonjour.



Sekoittele, kunnes tahna on sulanut ja sekoittunut tasaisesti. Anna hautua hetki. Tarjoa pastan kera.



----

Ostoslista:

Kariniemen kananpojan paistijauheliha, maustamaton - 3,49 € / 400 g
HK Amerikan pekoni - 1,65 €
sipuli - 1,39 € / kg
paprika - 0,40 €
Créme Bonjour Cuisine pippurisekoitus - 2,19 €

Yhteishinta: 7,80 €

(Rainbow Gnocchi kuviopasta - 0,89 € / 500 g)

Ikea-shoppailuja

Nyt kun viimeinkin se IKEA Tampereellekin saatiin niin pakkohan sen läheisyyttä on hyödyntää! Tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia hankintoja, jotka varmasti tulevat näkymään myös blogissa. Osa on saattanut kuvissa jo vilahtaakin.

Mun keittiövälinevalikoimani on oikeasti todella alkeellinen. Joten sinänsä ei ole aivan pelkästä viitsimisestä kiinni tää näiden reseptien yksinkertaisuus täällä :D Mua nyt kirjotututtaa kovasti, joten selatkaa yli tai katsokaa vaikka vaan kuvat, jos ette jaksa kiinnostua :D Musta on kuitenkin kiva, kun ihmiset kirjoittelee blogeissaan muutakin kuin pelkät reseptit :)




Vuokia. Mä olen pitkään kaivannut toista irtopohjavuokaa! Aina vieraille leipoessa sai puljata leivinpapereiden kanssa painaviin ja hankalanmuotoisiin vuokiin ja kulhoihin. Myös pienemmälle vuoalle olis tarvetta kahdelle leivottaessa. Ikean 22cm irtopohjavuoka teki mut onnelliseksi <3 Vieläkin kaipaisin pienempää vuokaa, mutta tää on perusleivontaan oikein kätevä.

Irtopohjavuoan kanssa samassa paketissa tulleella piirakkavuoalla en välttämättä tee mitään, kun hyvä lasinen vuoka jo ennestään löytyy, mutta eihän sitä ikinä tiedä, millaisiin piirakkatalkoisiin vielä joskus intoutuu. Leipävuoka taas oli heräteostos. Ilmeisesti tässä joutuu vielä leipää leipomaan o_O Mä en tee ikinä edes sämpylöitä, joten siinä voikin olla lopulta varsin mielenkiintoinen projekti luvassa.




Jääpalalokerikkoja. Meidän taloudessamme ei ole edes niitä. Meillä oli, mutta Kh pilasi ne laittamalla tiskikoneeseen. Joskus ollaan kesän helteillä jääpaloja tehty muffinssivuoalla :D Tai booliin isolla kakkuvuoalla. Mutta vaikka liioittelusta tykkäänkin niin ihan kiva saada lasiin sopiviakin jääpaloja välillä.

Niin ja vaikka Ikea kieltää täyttämästä niitä muulla kuin vedellä niin eiköhän niillä vaan suklaata vielä tehdä, kun ei varallisuus anna myöten konvehtivuokia ostaa.




Paperilautasliinoja, näille on jostain syystä tarvetta aina.




Astioita. Meidän opiskelijakeittiössä on kaikki muutenkin eriparia, mutta se ei mua juurikaan haittaa. En mä osais kuitenkaan päättää millaisen astiaston haluaisin! Niin parempi ostaa vähän joka astiastosta pari lautasta ja kippoa :D

Isoista lautasista on aina pulaa ja noi Ikean lautaset oli niin isoja ja kuitenkin tasapohjaisia, että ne toimii meillä nyt myös kakkulautasina. Syvä lautanenkin on niin valtava, että vastaa mun käsitykseni mukaan jo enemmän tarjoilukulhoa o_O Vaikka meillä isot kerta-annokset onkin niin ei ihan noin isot sentään. Lautasia pitäis ostaa muutenkin enemmän. Mä olen niin kyllästynyt noihin meidän valkoisiin lautasiin, joista on lasitukset menneet jo aikoja sitten. Muutenkin valkoiset lautaset on ruokakuvien kannalta hankalat, jos ruokavalio koostuu lähinnä pastasta :P Pieniä lautasia pitäis vielä jostain ostaa, kun pienet kissat ja yks keittiötohelo niitä varsin tehokkaasti rikkoo.

Ja noi isot lasit on ihanat! HAH HAH kissat, siinähän yritätte! Ihanan tukevat lasit, niitä lisää. Muutenkin meidän juomalasit on kaikki jotain kuvioituja, joista on kuviot jo haalistuneet sekä puoli astiakaappia Coca-Cola -laseja, joita aikoinaan sai McDonald'sista xD




Sekalaista. Kotihuoran heräteostos oli salaattilinko :D No, onhan sillä pari kertaa tullut jo salaatit lingottua, mutta sinänsä melkoinen turhake, kun en mä ikinä muutenkaan salaattejani kuivaa :P Lihanuijalle mulla oli oikeasti tarve, mutta sekin innostus meni jo. Olen mä sillä turkinpippureita hakannut rouheeksi! Ja eiköhän se innostuskin palaa, kun sopivia reseptejä löytää :) Tiskiharja oli söpö. Imukuppi tosin on vähän turha, kun ei se tietenkään pysy kiinni missään :P Ja värikkäät pillit kuuluu kesään ehdottomasti! <3

Ja leikkuulautoja ei ihmisellä voi olla ikinä liikaa! Jos yhtään enemmän meinaa ruokaa laittaa niin hyvin nopeasti saa huomata, että se ainoa leikkuulauta on koko ajan likaisena. Lisäksi mä tykkään hauskanvärisistä astioista ja musta on kiva kokkailla, kun keittiövälineet on värikkäitä :D Aiemmissa julkaisuissa mun värikkäitä leikkuulautojani onkin vilahdellut ja lisää pitäis vissiin ostaa. Tosin saatan repäistä ja seuraavaksi ostaa uuden valkoisen leikkuulaudan.




Lisää. Piti käydä ostamassa essu vielä sen jälkeen, kun sain samaa sarjaa keittiöpyyhkeet lahjaksi. Noi muffinssit on niin söpöjä! :D Plus tietysti se, että mä olen just sellainen touhuaja keittiössä, että monet hyvät vaatteet on pilattu kippaamalla jotain päälleen. Ja patalapuista en tiedä kehtaanko tunnustaakaan, kuinka monet mä olen niitäkin jo pilannut polttamalla ties mihin...




Lisäksi sain eräältä ystävältäni syntymäpäivälahjaksi maailman ihanimman Ikea-paketin! :D Osui kyllä kaikki niin 100-prosenttisesti saajalleen <3 Lahjan hintaa ei kai sais paljastaa, mutta laitoin tämänkin nyt tuohon ostoslistaan, kun osaa näistä tavaroista olisin ollut ostamassa itsekin. Kiitos vielä kerran!

----

Ostoslista:

Bullar vuoka 2 kpl - 4,95 €
Bullar leipävuoka 26x12x7cm - 1,95 €

Plastis jääpalalokerikko 18x18cm - 1€

Fantastisk lautasliina 24x24cm, 50 kpl, punainen/vihreä - 1 €
Fantastisk lautasliina 40x40cm, 50 kpl, keltainen - 1,95 €

Pokal lasi 35cl - 0,50 €
Färgrik lautanen 27 cm, musta/vihreä - 1,95 €
Färgrik syvälautanen 24 cm, tumma liila - 2,95 €
Färgrik leipälautanen 21 cm, tummaliila - 1,50 €
Öppen kulho 14x5cm - 0,60 €
Färgrik kulho 11x5cm, 4 kpl - 4,95 €

Drälla taivutettava leikkuulauta 37x29cm, 2 kpl, punainen - 1,95 €
Tokig salaattilinko 23cm - 4,95 €
Koncis lihanuija 27cm - 4,95 €
Plastis tiskiharja - 1 €
Soda pilli 200 kpl - 1,95 €

Etty esiliina 95cm - 5,95 €
Iris patalappu 2 kpl, sininen - 1 €

Drömmar leivosvuoka, paperia 65 kpl - 1,50 €
Idelig vatkauskulho 2,5 l - 7,95 €
Etty keittiöpyyhe 70x50cm, 3 kpl - 4,95 €
Bevara pussinsuljin, 30 kpl - 2,95 €
Varse paperilautasliina 38x38cm, 30 kpl - 1,95 €