10.1.2011

Nakkipiilot



Eikös näitä syödä kaikissa juhlissa aikuisten kesken vietetyistä bileistä lastenkutsuihin? :D Ei aina ketsupilla kiitos, resepti bongattu Puolialastomalta taas :)

5 lehti- tai voitaikinalevyä

5 cheddar-sulatejuustosiivua
10 (kuoretonta) nakkia
pizzamaustetta (tai oreganoa)

(kananmuna voiteluun)



Ota taikinalevyt sulamaan.



Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Laita kunkin neliön keskelle puolikas cheddar-siivu, ripauta päälle pizzamaustetta tai oreganoa.



Aseta juustosiivun päälle nakki. Kääri napakaksi rullaksi ja nipistä sauma kiinni.



Nosta valmiit piilot leivinpaperilla peitetylle leivinpellille niin, että saumapuoli jää alaspäin. Voitele halutessasi kananmunalla.



Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.





----

Ostoslista:

Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,48 € / 8 kpl
Hochland cheddar - 1,90 € / 8 kpl
HK Popsi grillinakki - 1,39 €
pizzamauste - 2,49 € / 32 g
(Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl)


Yhteishinta: 3,50 € / 10 kpl

7 kommenttia:

  1. Tässäpähän meille iltapalaa tänään. Kiitoksia taas kerran ja nyt suunnistetaan kauppaan :)

    VastaaPoista
  2. Olipa näppärää, jos heti sait tästä idean napattua! :) Yks syy, miksi mä tykkään ruokablogeista - ikinä ei tarvitse miettiä, että mitähän sitä söis :D

    VastaaPoista
  3. Heh, meillä noita tehdään emännän nakkipiilojen nimellä (assosioin nimen "isännän yllätysmuna" -nimisestä pääsiäismunatuotteesta ;)), ja ne ovat yleensä suuri hitti (paitsi miehen mielestä). Mä olen laittanut väliin curryjauhetta, pizzamaustetta (tai basilikaa) ja ketsuppia, mutta täytyykin kokeilla cheddaria.

    VastaaPoista
  4. Voi ei, reps! xD Mä en ole kovin montaa kertaa nakkipiiloja tainnut edes tehdä, kun ne on musta jotenkin surullisia. Yksinäinen nakki lehtitaikinassa :( Ja olen tainnut aiemmin laittaa vaan ketsuppia ja pizzamaustetta. Mutta toi cheddar antoi kyllä ihan uuden elämän näille! :)

    VastaaPoista
  5. Piti tulla kommentoimaan että nää tunnetaan meidän perheessä nimellä "äidin kuppaiset nakkipiirakat" ja täytteenä taisi olla pestoa nakin kaverina. Ajattelin kokeilla tätä versiota tänä viikonloppuna.

    T: kukaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidin kuppaiset nakkipiirakat, voi ei! :D Mä olen tuntenut nää aina nakkipiiloina enkä ole juuri tainnut nähdäkään muita versioita kuin sen, johon laitetaan vaan ketsuppia ja mausteita.

      Poista