16.2.2011

Lämmin tomaatti-basilikasalaatti



No johan kuulostaa hienolta! Resepti otettu Ruokasuokit -sarjan Salaatit -kirjasta eikä tuo kyllä perinteisistä uunitomaateista juurikaan eroa. Paitsi kaprista tuohon olis tullut, mutta sen jätin pois. Alkuperäisestä 700 grammasta vähän pienensin annosta kuviin, kun kahdestaan syötiin. Valkosipuliakin laitoin reilummin, mutta ei nää siltikään kovin voimakkaasti maistuneet miltään muulta kuin tomaateilta.

700 g kirsikkatomaatteja
1 kynsi valkosipulia
(2 rkl kaprista valutettuna ja huuhdeltuna)
1 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta basilikaa



Uuni 200 astetta, n. 10 minuuttia.

Sekoita tomaatit, (kapris), sokeri ja öljy kulhossa keskenään.



Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes tomaatit ovat kuumia.



Hienonna sillä välin basilika.



Sirottele päälle basilikaa ja tarjoile heti.



----

Ostoslista:

kirsikkatomaattirasia - 1,40 € / 250 g
valkosipuli - 1,15 / 100 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow oliiviöljy - 2,86 € / 500 ml
basilika - 1,53 €


Yhteishinta: 4,40 € / kuudelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti