28.2.2011

Punajuuri-raejuustosalaatti ja pippurikanaa kermassa



Periaatteessa olisin voinut antaa tälle "Yksin kotona" -luokittelun yksinkertaisuutensa vuoksi ja samantapaista broileria meillä on syöty nyt useasti curryllä ja paprikajauheella maustettuna. Mutta eipä huijata, kun en yksin kuitenkaan ollut ja erityisesti tuolta mieheltä tämä sai todella ylistävät arvostelut. Sinänsä harmi, että mä en tästä voi juuri kunniaa itselleni ottaa ;D

Annoskuva on melko kammotta, sillä tää oli nälkään aika "pikaruokaa" :D Kuvassa pippuribroileria, punajuurisalaattia, keitettyä kukkakaalia ja yksi surullinen peruna.


Punajuuri-raejuustosalaatti

Eli just sitä mitä otsikossa sanotaan. En mä tiedä olisko tää kouluruokalasta tuttu? Jotain punajuurihirvitystä sieltä aina sai. Mutta tää on hyvää ja nää sopi kivasti lisukkeeksi :)

muutama etikkapunajuuri
200 g raejuustoa



Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.



Sekoita punajuuriraaste ja raejuusto keskenään.




Pippurikanaa kermassa

Niin hävyttömän helppoa, että melkein hävettää. Ja niin hyvää.

1 pkt (500 g) pippurimarinoitua broilerin rintafileetä tai ohutleikettä
voita paistamiseen
1-2 prk kermaa (itsellä 1 ruokakerma + 1 kuohukerma)



Nokare voita pannulle. Kun voi on kuumentunut, heitetään kanat perään ja paistellaan molemmin puolin.



Heitetään kermat sekaan ja haudutellaan sen verran, että kerma hieman sakeutuu hyväksi kastikkeeksi.



----

Ostoslista:

Felix kokonaisia punajuuria - 1,39 € / 380 g
Arla Ingman raejuusto - 1,25 €

Atria broilerin filee ohut leike, pehmeän pippurinen - 5,49 € / 600 g
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Valio ruokakerma - 0,85 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti