16.5.2011

Omenaiset lihapullat - 2 versiota



Aaarrgh! Viime viikkoisen Bloggerin huoltokatkon yhteydessä kadonneet tekstit pitäisi ilmeisesti olla palautettu jo? Noh, 12. päivä julkaisemani resepti löytyi luonnostilasta ja sain sen palautettua pienin muutoksin, mutta nämä seuraavaksi julkaistavaksi tarkoitetut tekstit ja kuvat jouduin kirjoittamaan uudestaan. Mutta jospa nää nyt pysyis täällä ja päästäis taas blogissa eteenpäin? :) No jaa, näiden tärkeämpien tekstien sijaan eräs toinen luonnos on nyt palautettu mulle tänään jo viitenä kappaleena, joten älkää ihmetelkö, jos tämä blogi sekoilee edelleen.


Jossain mä olin nähnyt omenaraastetta käytettävän lihapullissa, joten tähänhän mun piti googletella reseptit nyt, kun sopivasti muuton takia tyhjennetään pakastinta jauhelihoista.

Ensimmäinen versio löytyi Elleistä. Vertailin vähän reseptejä keskenään ja tulin siihen tulokseen, että mikäli ei satu vasikkafondia kotoa löytymään niin sen voi korvata jollain muullakin lihafondilla tai jättää kokonaan pois.

Maultaan nää on hyvin peruslihapullia, mutta kyllähän näitä syö. Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy niin seuraavana päivänä lämmitettiin lihapullat iskemällä ne paistinpannulle, heittämällä sekaan pari purkkia kermaa ja paketillinen Musta Pekkaa. Ihan järjettömän hyvää.

50-75 kpl

2,5 dl (ruoka)kermaa
(1 dl korppujauhoja)
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,75 rkl vasikkafondia
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl kananmunaa
3 kpl omenaa
700 g jauhelihaa



(Sekoita kulhossa kerma ja korppujauhot ja anna turvota hetki.)

Raasta omenat ja hienonna sipuli.





Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.





Pyörittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin. Laita valmiit lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille.



Paista omenaisia lihapullia uunissa 220 °C:n lämpötilassa 15 minuutin ajan.



----

2. versio



Toinen versio Kodinkuvalehti.fi. Tästäkin ohjeen mukaan vois jättää sinihomejuuston pois, mutta ilman sitä tulis kyllä vähän ankeita lihapullia :P Alkuperäisessä reseptissä myös on käynyt virhe ja sen mukaan suolaa pitäis laittaa 11½ tl - mun makuuni 1 ja puolikin olis jo liikaa, sillä Aura on jo itsessään melko suolaista. Omenaa laitoin tuplat.

Nää on tosi hyviä ja nää tulikin naposteltua ihan sellaisenaan :)

20-30 kpl

2 dl raastettua omenaa
1 dl sinihomejuustomuruja
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
0,75 tl suolaa



Sekoita kaikki aineet yhteen pehmeäksi taikinaksi.





Pyörittele haluamasi kokoisia lihapullia kostutetuin käsin.



Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.



----

Ostoslista:

Arla Ingman kuohukerma - 1,09 € / 2 dl
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g
Knorr Fonf vasikka - / 180 ml
sipulipussi - 1,49 €/ kg
valsipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
omena - 0,85 € (1,69 €/kg)
Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,34 € / 776 g

omena - 0,56 € (1,69 €/kg)
Valio Aura sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
Rainbow nauta-sika jauhelihaa - 2,65 € / 400 g
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl


Yhteishinta:

1. versio - 5,90 € / 50 kpl
2. versio - 4,50 € / 25 kpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti