6.6.2011

Suklaajuustokakku



Yritin tuossa yöllä väsyneenä miettiä, että mitä ihmettä mä tuohon kuvaan taustalle laittaisin. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jos suklaakakku itsessään ei riitä houkuttimeksi niin sitten teille ei kelpaa mikään :D

Paiston kanssa kämmäsin taas, joten piti taas ylikohonneet reunat leikata kakusta pois ja vieraiden hämäämiseksi kakun pintakin kuorruttaa suklaalla ;D Sinänsä mulla ei mitään suklaata vastaan ole (kuorrutus 130 g pandan tummaa suklaata + 150 g ranskankermaa), mutta pakko kyllä sanoa tuon kuorrutteen selvästi tuntuneen kakussa ylimääräiseltä. Myöskin Digestive-pohja oli aavistuksen kuiva.

Mutta paras osa tässä kakussa ehdottomasti onkin tuo itse täyte! Niin hyvää, niin ihanaa! Onnistuin olemaan paistamatta kakkua liian kuivaksi ja täyte suorastaan suli suussa. Itse en yleensä tummasta suklaasta pidä, mutta tässä se ei maistunut lainkaan liian voimmakkaasti, mutta antoi silti kuitenkin kakulle todella suklaisen maun.

Kaikkien kokeilemieni juustokakkuviritelmien joukossa resepti kuulosti kovin tylsältä, mutta kaikista ennakkoluuloistani huolimatta lopputulos on suorastaan herkullinen. Makuja tietysti on monia, mutta suklaan ja juustokakkujen ystäville tämä on varmasti toimiva peruskakku :) Resepti on alkujaan Cheryl Lindbladin kirjasta Juustokakkuja juhlaan ja arkeen, mutta en nyt ihan sanasta sanaan jaksa reseptiä kopioida, kun kuitenkin hieman taas oioin työvaiheissakin.

Pohja:

150 g Digestive-keksejä
1 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sulatettua voita/margariinia

Täyte:

200 g tummaa suklaata
600 g kermaista tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl ranskankermaa

Paistaminen 175 asteessa 10 + 55 minuuttia.



Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneessa (tai esim. muovipussissa kaulimella/lasin pohjalla painelemalla). Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi, sekoita hyvin.



Painele pyöreän (leivinpaperilla peitetyn) irtopohjavuoan pohjalle. (Ohjeen vuoka halkaisijaltaan 20 cm, oma vuokani tässä 24 cm.)





Kypsennä keksipohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja jäähdytä vuoassaan.



Sulata suklaa.





Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri, notkista sähkövatkaimella huolellisesti vatkaamalla.





Vatkaa sekaan kananmunat yksitellen.





Lisää ranskankerma sekä sulatettu suklaa. Vatkaa seosta noin minuutin ajan.





Kaada juustoseos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.





Kypsennä juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia tai, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Ravista vuokaa varovasti kiinteyden toteamiseksi.



Jätä kakku jäähtymään.

Nosta jäähtynyt kakku tuorekelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin (tai vähintään 4 tunniksi). Tarjoa kylmänä.





----

Ostoslista:

LU Digestive - 1,58 € / 400 g
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g

Fazer tumma suklaa - 1,69 € / 200 g
Kraft Philadelphia - 1,79 € / 200 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Dan Sukker vaniljasokeri -1,75 € / 170 g
Rainbow isot kananmunat - 2,39 € / 15 kpl
Valio créme fraîche - 1,20 €


Yhteishinta: 9,80 €

6 kommenttia:

  1. Voi apua! NAM. Tuo kuulostaa ihan liian hyvältä juurikin juustokakkujen JA suklaan ystävälle. Ja miten arvasitkaan, että juuri piti keksiä jokin lahjusleivottava loppuviikolle. x)

    Pitää varmaan koittaa tuota vaikkapa kaurakekseillä. Itse kyllä tykkään Digestiveistä, mutta monet mun leipomusten vakiuhreista inhoaa niitä. Plääh, pitää siis aina koitella muitakin keksipohjia.

    Terkuin, Jolindha, joka ei saa Bloggeria tunnistamaan itseään.

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa aivan ihanalta! Suklaa on mauista parhaita! :)

    VastaaPoista
  3. Jolindha: Mullakin ollut taas Bloggerin kanssa vaikeuksia parina päivänä! :/

    Kaurakeksit toimii hyvin siinä missä Digestivetkin :) Itse kyllä tykkään, kun Digestiveistä tulee kakkuun vähän "suolaisuutta" tasapainottamaan makuja, mutta lopulta se pohja on melko pienessä osassa etenkin paistettavissa juustokakuissa.

    Sumi: On joo aikas ihanaa ja kieltämättä aika loistava yhdistelmä tuo suklaa paistettavassakin juustokakussa! :)

    VastaaPoista
  4. Voikohan tällästä pakastaa? :D

    VastaaPoista
  5. Voi pakastaa :D Parhaimmillaan tottakai tuoreena, mutta toimii pakastettunakin siinä missä muutkin leivonnaiset :)

    VastaaPoista
  6. Onko tosi että philadelphiaa tulee 600g kakkuun? :) kuulostaa kyllä herkulliselta kakulta.

    VastaaPoista