27.3.2012

Tomaatti-papukeitto



Keittopäivä pitkästä aikaa KOTONA -blogin innoittamana. Helppo ja herkullinen ruoka kaapista löytyneistä aineksista :) Itse syön tätä ihan kasvisruokanakin, mutta vieläkin maistuvamman aterian saa ripottelemalla lautaselle keiton päälle rapeaksi paistettua pekonia ja raakaa punasipulisilppua ♥

1 tlk säilöttyjä tomaatteja
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 punasipuli
1 tl curryjauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl oreganoa
1 rkl rypsiöljyä
1 dl kermaa



Hienonna sipuli.



Lämmitä öljy kattilassa. Lisää mausteet ja sipulisilppu. Kuullota seosta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.





Lisää säilötyt tomaatit, kuumenna kiehuvaksi.





Soseuta.



Sekoita keittoon pavut. Kiehauta.





Lisää kerma ja kuumenna.





----

Ostoslista:

Rainbow kuoritut tomaatit tomaattimehussa - 0,75 € / 400 g
X-tra valkoisia papuja tomaattikastikkeessa - 0,65 €
punasipuli - 0,15 € (1,25 €/kg)
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
inkiväärijauhe - 1,32 € / 32 g
oregano - 1,15 € / 6 g
Rainbow rypsiöljy - 2,69 € / l
Valio ruokakerma - 0,92 € / 2 dl


Yhteishinta: 2 € / 3-4:lle

2 kommenttia:

  1. kiva ohje, itse teen nämä paputyyppiset yleensä ilman kermaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kun en noista tomaattisäilykkeistä kauheasti pidä niin tuolla kermalla saa ihanasti pehmennettyä ruoan tällaisen nirsommankin makuun sopivaksi ;D

      Poista