19.4.2012

Kalkkunahöystö



Jälleen kissat syö paremmin kuin ihmiset :D Eli ostin kissoillemme testiin kalkkunaa syötäväksi ja isosta paketista otin sitten osan omaksi ruoaksenikin. Kovin usein en ole kalkkunaa kokannut, joten jälleen löytyi houkuttelevin resepti toisia blogeja selailemalla, tällä kertaa KOTONA-blogista.

Mieheni ja syömässä ollut ystäväni ainakin tästä kalkkunahöystöstä pitivät ja omastakin mielestäni toki maku oli kohdillaan :) Meilläkin tässä lisukkeena riisiä, mutta risottotyylisen kypsennyksen sijaan keitin riisit normaalisti ja heitin vaan kasvisliemikuution keitinveteen.

n. 500 g kalkkunan filettä
chilipippuria, paprikaa ja suolaa
rypsiöljyä
0,5 (n. 100 g) punaista paprikaa
0,5 (n. 100 g) keltaista paprikaa
pala (n. 100 g) kesäkurpitsaa
1 salottisipuli
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl appelsiinin mehua



Leikkaa kalkkunafileet viipaleiksi. Huuhtele ja paloittele kasvikset. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia rypsiöljyssä hetki.



Nosta kasvikset pataan (tai muuten sivuun). Paista fileet rypsiöljyssä ja mausta ne.



Nosta fileet pataan kasvisten sekaan. (Mulla kun ei pataa ole niin lisäsit kasvikset takaisin pannulle ja haudutin höystöäni kannen alla.) Lisää appelsiinimehu (ja pannun huuhdeliemi).



Kiehauta ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Hauduta kalkkunahöystöä miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.





----

Ostoslista:

Pirkka kalkkunan filepihvi - 6,97 € / 538 g
chilimausteseos - 1,39 € / 37 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
Rainbow rypsiöljy - 2,69 € / l
punainen paprika - 0,92 € / 238 g (3,89 €/kg)
keltainen paprika - 0,93 € / 222 g (4,19 €/kg)
kesäkurpitsa - 0,84 € / 351 g (2,39 €/kg)
salottisipuli, pakattu - 0,99 € / 250 g
Valio Viola, ruohosipuli - 2,55 € / 200 g
appelsiini - 0,86 € (1,55 €/kg)


Yhteishinta: 10,50 € / 4:lle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti